Jippii. Olin koulutuksessa keväällä 2007 saanut perustietoa tietokoneella tehdyn puheen äänittämisen siirtämisestä mp3 muotoon.

Tutkailinkin menneellä viikolla Audacityn äänieditorin mahdollisuuksia tässä. Demosin Microsoft XP käyttöjärjestelmän ääninauhurin kanssa ja tein äänen siirron Audacityn kautta mp3 muotoon. Onnistui.

Huomasin kuitenkin heti, että homman voi tehdä suoraa Audacitynkin kanssa. Puheen äänitys Audacityllä ja sen jälkeen tallennus heti mp3 muotoon.

Lauantaina tein tarkemman kokeen. Tein noin 6:den minuutin selostuksen lähiopetuskalvon selventämiseksi. Nauhoituksen tekeminen teknisesti jo hyvä-kiitettävä tasolla onnistui helposti. Tallennus tapahtui sen jälkeen käden käänteessä mp3 muotoon, tiedosto koon ollessa ihan raakana vain parin hyvälaatuisen valokuvan kokoluokkaa.

Homma oli teknisesti kovin helppo, mutta oman luennoinnin ja ohjauksen vieminen äänitettyyn muotoon ei pedagogisesti olekaan aivan niin yksinkertaista. Kun välineen on löytänyt, nyt alkaa sitten se ihan oikea opettajatyöhön liittyvän osaamisen kehittäminen.