Omat seikkailuni ja tutustuminen Second Life maailmaan ovat jatkuneet syksyn aikana. Järjestimme myös in RL tapaamisen Turun illassa tuossa syyskuun loppupuolella. Paikalla oli turkulaisia ja yksi vaasalainen "alan harrastajaopettaja". Ilta oli todella hauska ja kysymykset lähtivät todella syvällisille poluille juuri tuon toisen maailman kokemusten innoittamina.

Olenkin tässä alkanut miettiä, millaiset opettajat "harrastavat" Second Life maailmaa. Kyseisten opettajien joukko Suomessa on esimerkiksi suhteellisen pieni. Monet aktiivisetkaan verkko-opettajat saattavat olla aivan tietämättömiä tästä maailmasta. Osa jopa katselee asiasta kertojaa vähän ihmeen vallassakin.

No millaisia me olemme. Tässä omia ajatuksia porukasta:

  • SL opettaja on herkästi innostuva persoonallisuus
  • SL opettaja on äärettömän optimistinen verkko-opetuksen kehittäjä
  • SL opettaja on pedagogisesti utelias ja kokeilunhaluinen
  • SL opettajalla on rohkea kokeilija: lapsenmielinen ja seikkailunhaluinen
  • SL opettaja on itseohjautuva ja usein oman tiensä kulkija, ehkä joskus suunnannäyttäjäkin
  • SL opettaja saattaa olla myös esteetikko, romantikko ja uneksija - ainakin ajoittain

En tiedä, puhunko itsestäni, näenkö asiat subjektiivisessa valossa ja kauniisti. Ehkä? Olen kyllä huomannut myös näitä muita SL virtuaalihemmoja tarkkailessani näitä samoja piirteitä. Täytyy kuitenkin todeta, ihan hiton hauskaa porukkaa, ihan in RL too.

PS. Tässä kahden viikon aikana minulle on herännyt omaan toimintaani liittyen visio. Virtuaaliset ja SL kaltaiset oppimisympäristöt valtaavat oppimisympäristökentän muutamassa vuodessa ja kaikki nykyiset ihan hyvät teksti-, ääni- ja kuvapohjaiset oppimisympäristöt ja sosiaalinen media integroituvat ja sulautuvat tavalla tai toisella virtuaalisiin ja 3D maailmoihin. Eli nyt kannattaa olla hereillä ja tarttua toimeen.