Tässä viime päivät on menneet opiskelijoiden projektiopintoja käynnistellessä sekä verkko-opintojaksoja rakentaessa. Tuossa ohessa on saanut myös yksinkertaisia ahaaelämyksiä:

Aikaan ja paikkaan sitomaton opiskelu on valintakysymys. Eli yksilöllinen ja vapaaehtoinen ratkaisu. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että halutessaan opiskelija voi aloittaa verkko-opiskelunsa klo 8:00 ja lopettaa sen klo 16:00. Kaikki tämä voi tapahtua myös koulun ATK luokassa, maanantaista perjantaihin. Näin on myös 1,5 op opiskelu saavutettavissa.

Jos joku haluaa, voi edellisen tehdä vaikka kymmenessä eri paikassa, lanin, wlanin, mokkulan tai adsl:n takaa, satunnaisesti ajoitettuna - 24/7 periaatteella.

Oleellista on kuitenkin tuo itsenäiset perustelut kestävä oma henkilökohtaisista tarpeista lähtevä valinta. Täällä verkkopuolella on niin monenlaista Hypetystä, että ei ole ihme jos yhdellä jos toisella nuorella opiskelijalla ja niin myös opettajallakin saattaa "pelit ja pensselit" viedä mennessään.

Eli tehdäänpä rohkeita rajauksia ja omia valintoja. Kaikkien ei tarvitse istua Frankfurtin lentokentän kahviossa läppärin kanssa videoneuvotteluyhteydessä tai hiekkaa varpaissa, uimarannalla naureskelle oman operaattorin läppäripaketista nautiskellen.

Nautinnollista ja yksilöllistä työvikkoa kaikille.