Aikamoinen tauko pääsi vierähtämään tuosta viimeisestä blogikirjoituksesta. Verkko-opettaja ei ole kuitenkaan unohtanut verkko-opetusta, vaan asian kimpussa on puuhailtu toetuttajana sekä kehittäjänä viime kevään ajan. Tässäpä joitain koottuja puuhia ja ajatelmia keväältä 2011.

  • Opetuksen kehittämisrahoituksella kokosimme keväällä opettajatiimin (8) opettajaa ja heille mahdollisuuden työpajatyöskentelyyn ja omien kurssiensa pedagogiseen ja tekniseen rakentamiseen virtuaaliamk ja oman koulun tarjontaan. Työpajat jatkuvat syksyllä (v. 2011 yhteensä 18 tuntia)  ja opintojaksot tulevat tarjontaan myös syksyn aikana.
  • Aloitimme opetuksen kehittämisrahoituksella eForum hankkeen. Hankkeessa rakennetaan verkko-opetuksen mallia, jossa lastensuojelun ja perhetyön opetus voidaan toteuttaa kokonaan verkkokurssina. Kehitystyötä tehdään yhdessä opiskelijoiden projektiryhmän kanssa kehittämällä Adobe Connectilla tapahtuvaa opiskelijoiden pienryhmien ohjausta ja verkko-alustuksien hyödyntämistä. Opiskelijat tuottavat myös opintojaksolle verkkovideoita / äänitteitä yhdessä työelämäkumppanien kanssa.
  • Sosionomi (AMK) koulutuksessa aloitettiin opiskelijoiden tutustuttamista Second Life virtuaalimaailmaan. Asiasta lisää:  http://socialworkesinsecondlife.blogspot.com.
  • Omassa ja tulosalueen maailmassa käsite verkko-opetus rajattiin käsittämään opetusta, joka tapahtuu 100% verkossa. Verkko-opetus voi olla opintojakson osasuoritus tai koko opintojakso. Oleellista on, että verekko-opetus /verkko-opiskelu on mahdollista suorittaa kokonaan etänä vaikka Kuopiosta käsin

Eli mielenkiintoinen syksy tulossa monella tapaa verkko-opetuksen rintamalla.

Hyvää kesää.