Artikkeli Sometu Blogistani:

http://www.sometu.fi/profiles/blogs/eri-ryhmiae-ihmettelemaessae

---------------

Olen tässä tammikuun pakkasten aikana tehnyt taas työelämässä ja muissa lähipiireissä (harrasteporukat, jne.) havaintoja esim. Facebookia tai muita sosiaalisen/yhteisöllisen uuden median välineitä käyttämättömissä.


Perinteiset sosiaalaiset

Ryhmään kuuluvat esim. osa vanhusväestöä, kaiken non-verbaalin vuorovaikutustaidot yhteistyössä tarvitsevat tai ainoasta muuten perinteisesti lähiverkostossa toimivat (sukulaiset samalla paikkakunnalla, työkaverit ja harrasteporukan jutut voidaan tehdä päivittäin yhdessä). Tämän ryhmän lähtökohdata on helppo ymmärtää yli nelikymppisenä. Mutta tuskin tätä ryhmää ja sen toiminnan motiiveja ymmärtävät alle 25 vuotiaat.

Sosiaalisen mediaa vastustavat ja vähättelevät

Tästä ryhmästä kirjoittelinkin jo jokin aika sitten. Eli en lähde toistelemaan.

Sosiaalista mediaa hypettävät "trendipellet"

Tämä ryhmä on minulle uusi. Tunnen ihmisiä jotka puhuvat sosiaalisen median mahdollisuuksista ihmiselle, yhteisölle, yhteiskunnalle ja yritystoiminnallekin. He uskovat tietävänsä mistä puhuvat. Heitä ei kuitenkaan nää itseään sosiaalisen median foorumeilla. Jos näkeekin, he esiintyvät siellä kasvottomina, eivät käytännössä ole käyneet tai käyttäneet välinettä kirjautumisen jälkeen. Itse asiassa tarkemmin asiaa raaputtaessa, "trendipelle" ei ymmärrä miksi hänenpitäisi olla facebookissa, sometussa, bloggaamassa, jne. Mielenkiintoista porukkaa.

Ehkäpä näitä on muitakin?